Hjem
Marita
Rock mot rus
Artist og natteravn
Siste nytt
Tekstene
Spilleplan

HansIngeFagervik

KOMPONIST-TEKSTFORFATTER-ARTIST-FOREDRAGSHOLDER-SOSIALARBEIDER

 

Etter over 40 år som artist, er Hans Inge Fagervik like aktiv på konsertfronten som før.  Det siste året har han turnert over hele landet, fra Vadsø til Flekkefjord, og holdt konserter i  Holland og Danmark .

Hans-Inges offentlige konserter de siste to årene har hatt kjærlighet som tema, med sanger som i hovedsak er hentet fra albumet, DET FINESTE ROM.  Det er hans 15. ordinære utgivelse, i tillegg til alt han har deltatt på sammen med andre. CDen kom ut 30 år etter hans første utgivelse. 

Hans Inge Fagervik er etterhvert blitt en moden mann, som har opplevd mye. Og siden han har vært en av de meste aktive artistene i Norge i alle disse årene, og det er ikke mange steder i landet han ikke har besøkt.

ALLSIDIG
Han har gjort så forskjellige ting som hovedroller i musicaler, klubbkonserter, kulturhus-, fengsel- og kirke-konserter. Mange festivaler er det også blitt, fra Færøyene til New Zealand, fra Trænafestivalen til Multival i Barcelona. Ja i hele 25 forskjellige land har han opptrådt med sin musikk.
Han har stått på alt fra store scener (Globen i Stockholm/Octobrzcy i Petersburg/ De Doolen i Rotterdam) til små samfunnshus på Røst og i Vinje.  Og da FN holdt sin store Safe Community-konferanse i 2005, var han den eneste artisten i programmet.

Hans Inge har spilt med de fineste musikerne i Norge. Navn som Marius Mûller, Sigurd Köhn,  Eivind Aarseth, Per Hillestad og Kjetil Bjerkestrand, er navn mange kjenner.  Mange fra den yngre fremadstormede garde kunne også ha vært nevnt, for lista er lang fra hans første LP med svenske musikere eller hans andre med Popol Ace-folket, fram til nå.

Priser
Priser og takkebrev har han også mottatt fra så forskjellig hold som ANC i Sør- Africa (for I`ve seen the sunrise, Nelson Mandela) til Vatikanet (for Mother Teresas song). Og sangen My world er blitt brukt av landmineaksjonen som vant Nobels fredpris for noen år siden. Norges siste store folkebevegelse, Natteravnene, har Innerst inne som sin kjenningsmelodi. Og La mæ gi dæ ei hand fra TV-aksjonen for noen år tilbake ble nylig kåret til "tidenes beste veldedighetssang", i konkuranse med de fremste låtmakere i landet.  Norsktopplasseringene har også vært mange.
Og når sangene blir lagt merke til i så mange sammenhenger, er det ofte tekstene hans som blir framhevet, både temaene og engasjementet.


FARVEL MARITA
Sangen Farvel Marita, som også har toppet listene i andre land, var tidlig med å stake opp kursen hans.  Og nettopp hans sosiale engasjement er det mange som kjenner. Hans innsats i kampen mot narkotika er blitt lagt merke til langt utenfor vårt land.  Inntekten fra tre av hans CDer har gått til hjelpe-organisasjoner.  Den siste, Deilige desember, var det Maritastiftelsen som nøt godt av. Det er en organisasjon som driver med rus-forebygging og arbeid blandt narkomane, og hvor Hans Inge er sterkt innvolvert og engasjert.

 

 

      Administrasjon Antall besøk: 273015